Bofors Hotel

På högsta nivå

Bofors Hotel är det tredje hotellet i AB Bofors historia, och byggdes 1930 för att imponera på internationella kunder. Helt anpassat för viktiga möten. Representation på högsta nivå.

Affärer där mycket står på spel och inget får gå fel.

Under det första halvseklet var Bofors Hotel en intern angelägenhet, uteslutande tillägnad företagets gäster och högsta ledning.

Förutsättningarna för hotellet har förändrats genom tiderna. Här har funnits egen tvätt, florist, en stor stab av servis och kökspersonal. Under en period hade man ingen meny vid de viktiga middagarna, utan gästerna beställde det de ville ha och kocken och den månghövdade kökspersonalen stod redo att lösa önskemålen.

Under 1990-talet öppnades det välbevarade hotellet äntligen upp för företag och privatpersoner. Och för många har det blivit ett självklart val när de befinner sig i regionen. Det är idag Karlskogas (och sannolikt regionens) internationella mötesplats.

Hotellet som går i italiensk villastil är ritat av arkitekt Wilhelm van Eyck, som även inspirerats av art déco och tidig funkis. Från 2007 har hela hotellet renoverats varsamt i enlighet med arkitektens ursprungliga intentioner. Ett lyckat möte mellan 1930-tal och 2010-tal.

Idag är Bofors Hotel en oas som förenar svunna tider i de storslagna, men hemtrevliga, salongerna och det moderna Karlskoga med framtidens visioner.

Varmt välkommen!

Bofors Hotel ägs och drivs av Nobeli Business Support 
Fotografierna på denna webbplats är tagna av Øyvind Lund