Bo

Koppla av och bedåras

Bofors Hotel är fortfarande en för många väl bevarad hemlighet (en gång i tiden var tanken även att det skulle vara så). Idag, och ett decennium tillbaka är vi däremot öppna för alla. Alla som vill njuta i något som skulle kunna kallas en fristad. En sober miljö, härliga rum och ståtliga salonger. Ett hotell, en mötesplats där du har möjlighet till avkoppling – och hårt arbete.

Hotellet byggdes 1930 i italiensk villastil av arkitekt Wilhelm van Eyck, för att imponera på utländska kunder. Hotellet har genom åren genomgått en rad renoveringar, och idag möts du åter av en sober air av art déco och tidig funkis. En lika varm som avskalad och rofull miljö, som ligger väldigt nära arkitektens ursprungliga intentioner.

Avskärmat och intagande.

Vi är regionens förstaval för affärsresenärer med höga krav på komfort och effektivitet. Du bor bra i de rymliga och helt nyrenoverade rummen, som har plats för såväl arbete som avkoppling (samtliga rum har platt-tv, fri access till trådlöst internet, fri parkering med eluttag och nyrenoverat badrum). Äter förnämligt i den förstklassiga restaurangen eller mer avslappnat i bistron – alltid lika gott. Du kopplar av i den nya relaxen eller med ett parti biljard. Utanför hotellet finns tennis- och boulebana.
 Karlskogas golfbana ligger ett par kilometer från hotellet. Och till Örebro Golfklubb, som erbjuder en av Sveriges bästa banor, är det inte mer än cirka 20 kilometer. Och in till Karlskoga centrum är det en skön promenad på cirka 1,5 kilometer.

Varmt välkommen till Bofors Hotel!